Икона за регистриране на профил в сайта Регистрация
или
Забравена парола
или

Видове колички за близнаци

Да имаш бебе е може би едно от най-невероятните преживявания на този свят. А когато са близнаци, то радостта е двойна.

Изборът на бебешка количка е несъмнено един от въпросите, които касаят всеки родител. Към нейния избор трябва да се подходи с внимание, ако искате да осигурите максимално удобство и безопасност на своето бебе.

Количките за близнаци се различават по няколко детайла в сравнение със стандартните бебешки колички за едно бебе.На пазара можете да откриете колички за близнаци с различни функционалности.

Количките за близнаци са с:

      два борда

      кошовете им могат да се въртят.

      предлагат се с различни допълнителни екстри в зависимост от модела.

      могат да бъдат с прегради или без прегради между децата.

Също както и при стандартните колички за едно бебе, дръжките на количките за близнаци могат да се регулират, а самите колички могат да се нагласят по височина.

Някои от аксесоарите на бебешките колички  могат да бъдат голям сенник, дъждобран, чанта, голям багажник, мрежа против насекоми,  поставка за чаша, покривало за крачетата, степенка за крачетата, светлоотразителни елементи, които предоставят сигурност на пътя, водоотблъскващо покритие.

 Видове колички за близнаци

Някои модели колички за близнаци са оборудвани с дебели колела, които могат да се помпят.Те осигуряват по-голяма стабилност на бебешката количка.

При някои модели бебешки колички пък всяко гръбче на седалките може да се движи самостоятелно.

По отношение на бебешките колички за едно дете има разнообразие от модели на пазара. При количките за близнаци изборът е малко по-ограничен, но също има различни опции, от които да избираме. Що се касае цената, то тя е по-висока за количките за близнаци.

По отношение на начина на монтиране количките за близнаци не се различават много от стандартните колички за новородени.При някои стандартни модели колички само с един кош има възможност за монтиране на допълнителен кош или седалка към самата рамка, който е предвиден за второ бебе.

 Видове колички за близнаци

Видове колички за близнаци:

Количките за близнаци  основно се делят на три вида:

      тип “влакче”

      тип “редица”

      комбинирани.

Всеки от видовете има своите особености.

Колички тип “влакче”

При количките тип “влакче”  седалките са разположени една зад друга, а  при количките тип редица седалките са разположени една до друга.

Предимството на количките за близнаци тип “влакче” е,  че са компактни и могат да минават лесно през всички видове врати.

Недостатъкът на количките от този тип  е, че детето, което стои на втората седалка няма добра видимост, както и че няма контакт между двете деца.

Освен това количките тип  “влакче” са с по-голяма дължина от тази на стандартните единични колички и това ограничава маневреността на количката в определена степен.

Видове колички за близнаци

Колички тип “редица”

При количките за близнаци тип “редица” и двете деца имат добра видимост към околната среда и към майката.

Недостатъкът им е, че този тип колички са по-широки от стандартните и трудно минават през тесни пространства и не са подходящи за преминаване през всички видове врати.

Също така този вид колички е възможно да не пасват на всеки багажник, когато са в сгънат вид и се изисква повече място за съхранението им.

При някои видове бебешки колички за близнаци има опция за обръщане на столчетата едно срещу друго. По този начин ще можете безпроблемно да преминавате през различни входни врати и асансьори.Но и при този вариант видимостта за двете деца е ограничена.

3-в-1 количка за близнаци

 Видове колички за близнаци

Комбинираните колички за близнаци (наречени още 3-в-1 колички) се предлагат с  допълнителни елементи към тях като например столче за кола, кош за новородено и допълнителна лятна седалка. Освен за близнаци  от този модел има и колички предназначени и за едно дете.

Този тип колички са оборудвани с голям сенник с прозорец, просторен кош за багаж, поставка за чаша. Един от недостатъците ми е, че осигуряват само две позиции за крачетата на детето, седалките им имат само една позиция и не се въртят. Също така комбинираните колички не се предлагат с допълнителни аксесоари като дъждобран и комарник, които трябва да се купят допълнитeлно.

Комбинираните колички за близнаци са олекотени и частите им са изработени от алуминий. Характерното при тях е, че гумите им са направени от пластмаса, което си има своите предимства и недостатъци. 

Трансформер

 Видове колички за близнаци


Характерното при количките за близнаци тип трансформери е, че шасито им позволява добавянето на различни комбинации от компоненти.

Например шасито на бебешка количка трансформер може да включва:

      люлка в комбинация с лятна седалка

      две столчета, които могат да се поставят и в кола.

      две летни седалки

      едно столче за коли с една лятна седалка.

Предимството на количките трансформери е, че от двойни колички за близнаци могат да се превръщат в единични , когато е необходима разходка само на едно дете. Това ги прави подходящи и за деца на една годинка.

Друго предимство на количките от този тип е опцията за настройване на посоката. Тоест  едното дете може да бъде с посока към движението, а другото да бъде обърнато с лице към майката.

Също така при количките трансформери има опция за добавяне на допълнителна трета или дори четвърта седалка.

Главен недостатък при количките за близнаци от този тип е фактът, че са трудни за маневриране и теглото им е по-голямо.

 Видове колички за близнаци


От кои фактори трябва да се водим при избор на бебешка количка за близнаци?

Изборът на тип бебешка количка за близнаци  трябва да зависи главно от предпочитанията ви за дизайн и начин на управление. Бебешката количка трябва да е с дизайн, който е удобен не само за децата ви, но и за вас.

Маневреността е важен фактор за една бебешка количка, особено когато говорим за придвижване в градска среда.

Размери

При избор на количка за близнаци е важо да се вземат предвид размерите на количката спрямо размерите на вратата на жилището или блока, през където минавате всеки ден. Количката за близнаци трябва да може да преминава лесно през входовете на сградата, в която живеете и да може да се побира в асансьорите.

Ако пък ви се налага често да изкачвате стълби в ежедневието, за вас добър вариант са олекотените колички.

Така че при избор на какъвто и да е вид бебешка количка преценете с какво пространство разполагате. 

Видове колички за близнаци

Издръжливост

Особеното при бебешките колички за близнаци е, че трябва структурата им да е издръжлива и да може да носи по-голяма тежест.

Количките за близнаци трябва да са изработени от здрави материали, които са монтирани стабилно.

Също така и трябва да имат и надеждни амортисьори, спирачки, закопчалки и предпазни колани. Широките и големи колела са за предпочитане, ако искаме повече стабилност.

При избор на бебешка количка за близнаци е важно преди всичко да тествате количката още в магазина, за да проверите дали ще ви е удобна за управление.

Практичност

При избор на бебешка количка е важно също да се вземе под внимание доколко лесно тя може да се сглобява и разглобява, да се настройва по височина, както и дали е компактна за съхранение. Съвременните родители се нуждаят от функционалност в  забързаното си ежедневие.

Напиши коментар

Моля влезте или се регистрирайте за да коментирате